Wat is pre workout? Een duidelijke uitleg

Gepubliceerd door Jake op

wat is pre workout

Pre workout is een bekend supplement onder fitnessers. Iedereen lijkt het te gebruiken, maar wat is pre workout nu precies? Wat doet het met je lichaam en heb je het wel echt nodig?

In dit artikel kom je alles te weten. Van de effecten tot aan de ingrediënten, je gaat met meer kennis de deur uit dan dat je hier bent gekomen.

Zo weet jij na dit artikel precies wat pre workout is en of het een geschikt supplement voor jou is. Lees snel verder!

Wat doet pre workout met je lichaam?

Pre workout is een supplement dat je voor een workout inneemt. Het is bedoeld om je een energieboost te geven tijdens je training. Hierdoor kun je intensieve trainingen bijvoorbeeld langer volhouden.

Je zult na het innemen van pre workout merken dat je zin hebt om te sporten. Stilzitten na het innemen van pre workout is eigenlijk niet te doen. Je hartslag wordt bijvoorbeeld verhoogd en je bloedvaten gaan verder openstaan.

Ook kun je een jeukerig gevoel krijgen over je lichaam. Deze jeuk of tintelingen komen door de werkzame bestanddelen uit de pre workout. Zodra je gaat sporten verdwijnen deze pre workout tintelingen weer. 

Ingrediënten van pre workout

Wat er in pre workout zit, kan per variant verschillen. Meestal bevat pre workout een mix van natuurlijke en synthetische bestanddelen. Er zijn zelfs 100% natuurlijke pre workout supplementen verkrijgbaar.

Niet elke pre workout heeft namelijk dezelfde samenstelling. 

Wel zijn er een aantal ingrediënten die je in veruit de meeste pre workouts terugvindt. Hieronder lees je welke ingrediënten eigenlijk altijd in pre workout zitten.

Cafeïne 

De meeste pre workout supplementen bevatten cafeïne. Dit is namelijk een snelle manier om jezelf een energieboost te geven voor een training.

In pre workout zit meestal 150 tot 400 mg cafeïne per dosering.

Als je liever geen cafeïne gebruikt, kun je pre workout zonder cafeïne kopen. Dit supplement geeft je ook een energieboost, maar dan op een andere manier.

Beta alanine

Eigenlijk is er geen pre workout te krijgen waarin geen beta alanine zit.

Dit ingrediënt is namelijk erg belangrijk voor de doorbloeding van je lichaam tijdens het sporten. Zo gaan je bloedvaten bijvoorbeeld verder openstaan door beta alanine.

Ook helpt beta alanine de verzuring van je spiermassa tegen te gaan. Het bestanddeel verlaagt de zuurgraad in je spieren namelijk effectief. Hierdoor kun je langer blijven doorgaan tijdens zware oefeningen.

Beta alanine heeft wel een aantal bijwerkingen, waaronder de bekende tintelingen en jeuk over het lichaam.

Heeft pre workout ook risico’s?

Het gebruik van pre workout is voor de meeste sporters zonder problemen te doen. De risico’s van pre workout zijn daarnaast minimaal en komen zelden voor. Pre workout is in bijna alle gevallen dus niet slecht voor je.

Wel kan pre workout bij sommige gebruikers zorgen voor hartkloppingen. Zeker na een zware training zul je je hartslag meer kunnen voelen.

Gelukkig kan dit geen kwaad en zal je hartslag na een training vanzelf weer verlagen. Pre workout is dus niet slecht voor je hart, mits je het uiteraard goed gebruikt.

Daarnaast kan pre workout soms zorgen voor diarree. Dit komt gelukkig echter zelden voor. Meestal komt deze bijwerking voor als je overgevoelig bent voor één van de ingrediënten.

Er zijn helaas ook illegale pre workouts op de markt. Zoals je vast al kunt raden kunnen deze varianten wel bijwerkingen en risico’s geven, ze zijn tenslotte niet voor niets illegaal.

Blijf van dit soort supplementen af en kies verstandig. Een legale pre workout brengt je minstens zoveel voordelen én een stuk minder risico op vervelende bijwerkingen.

Ben jij overtuigd en wil je een pre workout voor jouw trainingen gaan gebruiken? Klik dan op de knop hieronder om het beste aanbod te bekijken:


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *