Wanneer kan ik het beste pre workout nemen?

Gepubliceerd door Jake op

wanneer pre workout nemen

Wil jij pre workout gaan gebruiken? Waarschijnlijk weet je dan al wat pre workout is. Maar, misschien vraag je jezelf af wanneer jij pre workout het beste kunt nemen. Gelukkig heb ik het antwoord voor je, die lees je in dit artikel.

Je komt te weten wat het ideale moment is om pre workout te nemen. Verder lees je of pre workout ’s ochtends of ’s avonds genomen moet worden.

Tenslotte lees je wat de effecten zijn als je pre workout gedurende je training inneemt.

Na dit artikel weet jij dus precies wanneer je pre workout moet nemen.

Het ideale moment om pre workout te nemen

Er is niet per se een perfect moment om pre workout te nemen. Wel is er natuurlijk een aanbevolen moment voor je training om pre workout te gebruiken.

Hoe lang voor je training je pre workout neemt is eigenlijk altijd hetzelfde. 

Het wordt aangeraden om pre workout uiterlijk een uur van tevoren te nemen. De meeste sporters nemen pre workout echter ongeveer een halfuurtje voordat ze gaan trainen.

In dat geval werkt je supplement namelijk optimaal zodra je de sportschool in stapt.

Pre workout in de ochtend of in de avond?

Wanneer je pre workout neemt hang natuurlijk af van het moment dat je traint. Veel sporters trainen in de avond, dus gebruiken zij dan pas pre workout.

Als je ’s ochtends sport, kun je pre workout gewoon meteen na je ontbijt innemen of op lege maag.

Het is dus mogelijk om pre workout op ieder moment van de dag te nemen. Toch gebruiken de meeste sporters pre workout liever ’s ochtends.

Zij zijn namelijk bang dat pre workout ’s avonds je slaapkwaliteit negatief beïnvloedt.

Toch kun je pre workout ook in de avond gebruiken. Hierbij is het belangrijk dat je het supplement uiterlijk 5 uur voor het slapen inneemt.

Sport je ’s avonds laat? Gebruik dan pre workout zonder cafeïne, zodat je ’s nachts niet wakker ligt. Of kies voor een ander pre workout alternatief.

Kan ik pre workout tijdens het trainen gebruiken?

Je kunt pre workout ook tijdens je training innemen. Sommige sporters vinden het juist fijn om pre workout tijdens hun training te gebruiken. De effecten zullen in dat geval wel iets anders zijn.

De effecten van pre workout worden dan namelijk gedurende je training verdeeld. Je zult dus geen plotselinge energieboost krijgen als je pre workout gedurende je training doseert.

Sommige sporters vinden dit fijn, terwijl anderen liever een directe energieboost willen.

Conclusie

Uiteindelijk is het dus een persoonlijke kwestie wanneer jij het beste je pre workout neemt én waarom jij pre workout neemt. Afhankelijk van verschillende factoren moet je hier zelf het beste moment in zien te vinden.

Het is wel van belang om rekening te houden met je rustmomenten, denk hierbij aan je nachtrust. Neem je pre workout dus niet vlak voor het slapengaan.

Hoe lang pre workout werkt verschilt per variant, maar dit is ook iets om rekening mee te houden voor de rest van je dag en/of avond.

Wil je eerst de beste pre workout voor jou vinden? Klik dan op de knop hieronder. Wij hebben de beste pre workout supplementen alvast geselecteerd:


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *