Teveel pre workout genomen? De gevaren van een overdosis

Gepubliceerd door Jake op

teveel pre workout genomen

Heb jij de aanbevolen dosering van pre workout overschreden? Dan is de kans groot dat je te veel pre workout hebt genomen.

Het nemen van een overdosis pre workout kan gevaren en bijwerkingen met zich meebrengen.

In dit artikel kom je te weten wat te veel pre workout met je lichaam doet. De meest voorkomende bijwerkingen worden in detail uitgelicht.

Verder lees je of een overdosis pre workout levensbedreigend kan zijn. Lees snel verder!

Wanneer heb ik te veel pre workout genomen?

Laten we beginnen met het feit dat we de meeste mensen waarschijnlijk gerust kunnen stellen. Een overdosis pre workout heb je namelijk niet zomaar genomen. Hiervoor moet je namelijk flink wat scoops pre workout nemen.

Te veel pre workout innemen komt echter wel vaak voor. Je lichaam went op een gegeven moment namelijk aan de ingrediënten van pre workout. Veel sporters nemen dan een schepje extra, wat zorgt voor een te hoge dosering.

Eigenlijk is iedere gram pre workout boven de aanbevolen dosering al te veel. Bedrijven hebben namelijk niet voor niets een maximale dosering bepaald. De werkzame ingrediënten zijn namelijk erg krachtig.

Een pauze inlassen is belangrijk

Merk je dat de effecten van pre workout minder voelbaar zijn? Dan is het goed om een aantal weken geen pre workout te gebruiken.

Na een tijdje kun je pre workout gewoon weer gaan gebruiken met de aanbevolen dosering.

Veel sporters stoppen bijvoorbeeld met pre workout tijdens het bulken. Je lichaam haalt de energie dan gewoon uit voeding. Tijdens het droogtrainen maken ze dan weer gebruik van pre workout.

Teveel pre workout – Wat doet het met je lichaam?

Als je te veel pre workout gebruikt, heeft dit effect op je lichaam.

De krachtige werking van het supplement veroorzaak een aantal reacties in je lichaam. Bij overmatig gebruik worden deze reacties zo heftig, dat je lichaam hier last van heeft.

Hieronder lees je wat er met je lichaam gebeurt als je te veel pre workout neemt.

Kans op uitdroging

Allereerst is er een grote kans dat het vochtgehalte in je lichaam daalt. Je gaat namelijk meer zweten van pre workout, ook bij lage doseringen.

Als je echter te veel pre workout neemt, kun je zweetaanvallen krijgen.

Tijdens deze zweetaanvallen verlies je veel vocht. Zeker als je aan het sporten bent, zal het vochtgehalte in je lichaam sneller dalen. Als je hierbij te weinig drinkt, bestaat het risico op uitdroging.

Ook is er meer kans op diarree door pre workout op deze manier. Nog een verhogend risico op uitdroging dus.

Hoge bloeddruk en hartslag

Pre workout verhoogt je hartslag en bloeddruk, omdat het je energieniveau aantast. Als je te veel pre workout neemt, kan dit echter gevaarlijk zijn.

Je bloeddruk en hartslag worden bij overmatig gebruik van pre workout namelijk te hoog.

Bij langdurig overmatig gebruik van pre workout kan dit zelfs slecht zijn voor je hart. Je zult niet de eerste zijn die bijvoorbeeld hartritmestoornissen krijgt door een overdosis pre workout.

Hiervoor moet je overigens wel continu extreem veel pre workout gebruiken.

Duizeligheid en flauwvallen

Het gebruik van pre workout zorgt weleens voor een licht duizelig gevoel. Dit wordt vooral veroorzaakt door de verhoogde hartslag en bloeddruk in combinatie met intensieve trainingen.

Als je te veel pre workout gebruikt kan dit duizelige gevoel flink verergeren. Er zijn zelfs gevallen bekend van sporters die flauwvallen na een overdosis pre workout.

Dit is gevaarlijk, omdat je je ook nog eens flink kunt bezeren als je flauwvalt.

Is een overdosis pre workout levensbedreigend?

Het nemen van een overdosis pre workout is meestal niet levensbedreigend. Bij illegale pre workout kan een te hoge dosering echter wel levensgevaarlijk zijn.

Pre workout met DMHA is een voorbeeld van zo’n gevaarlijk en illegaal supplement.

Als je langdurig te veel pre workout gebruikt, kan dit helaas permanente schade opleveren. Zo kun je last blijven houden van hartproblemen zoals hartritmestoornissen.

Hierdoor is het langdurig gebruik van te veel pre workout indirect zeker levensbedreigend. 

Daarom wordt het dus zeker afgeraden om te veel pre workout te nemen.

Merk je gewenning na een tijdje pre workout gebruik? Las dan een pauze in om vervolgens weer volop te kunnen genieten van de effecten van pre workout.Meer nuttige informatie:


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *