Pre workout voor hardlopen – Bekijk de voordelen & top 5

pre workout voor hardlopen

Ben jij op zoek naar een pre workout die je voor het hardlopen kunt nemen? Dan vraag je je waarschijnlijk af welke pre workout hier het beste voor is.

De pre workout supplementen hieronder zijn allemaal zeer geschikt voor hardlopers en andere duursporters:

  1. Endurance – XXL Nutrition
  2. Cellucor C4 Original Pre Workout
  3. Applied Nutrition ABE Ultimate Pre Workout
  4. MyProtein Alpha Pre Workout
  5. Unleash Reloaded Pre Workout

In dit artikel lees je verder welke voordelen pre workout voor het hardlopen innemen heeft. Daarbij wordt elk voordeel in detail uitgelicht.

Ook lees je welk soort pre workout het meest geschikt is voor hardlopers. 

Tenslotte lees je wat experts zeggen over pre workout voor het hardlopen innemen. Zo weet jij na dit artikel welke pre workout jij voor je hardloopsessie moet gebruiken!

Wat is het nut van pre workout voor hardlopers?

Het gebruik van pre workout voor je gaat hardlopen heeft verschillende voordelen. Steeds meer duursporters gebruiken daarom net als krachtsporters dagelijks pre workout. 

De voordelen voor mensen die hardlopen zijn deels hetzelfde als voor krachtsporters. Toch heeft pre workout voor hardlopers ook specifieke andere voordelen. 

Hieronder lees je welke voordelen pre workout voor het hardlopen innemen heeft.

Een flinke dosis extra energie

Allereerst zul je veel extra energie krijgen van pre workout voor het hardlopen. Net als krachtsporters hebben hardlopers natuurlijk veel aan een energieboost.

Hierdoor zul je namelijk harder kunnen trainen dan anders.

Als je pre workout neemt, zul je de energieboost meestal binnen een halfuur voelen. Het effect blijft enkele uren voelbaar, al neemt het natuurlijk langzaam af.

Toch is het genoeg extra energie om enkele kilometers voluit te kunnen hardlopen.

Je zult daarnaast merken dat de extra energie ervoor zorgt dat je harder kunt lopen. Je zult dus in eenzelfde tijd meer kilometers kunnen afleggen door pre workout. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je traint voor een marathon of vierdaagse. 

Minder verzuring in je spieren

Tijdens het hardlopen zorgt pre workout ervoor dat je spieren minder snel verzuren. In pre workouts zitten namelijk nuttige ingrediënten die verzuring tegengaan, zoals beta alanine.

Beta alanine is een bestanddeel dat het melkzuur in je spieren effectief verlaagt.

Als hardloper is verzuring je grootste vijand. Je conditie is dan namelijk nog goed, maar je spieren werken niet meer mee. Hierdoor zul je tijdens het hardlopen sneller moeten afhaken dan je eigenlijk conditioneel zou aankunnen.

Pre workout zorgt er echter voor dat ook je spieren tot het uiterste worden getest. Je zult dus langere afstanden kunnen lopen dan voorheen, zonder dat je spieren verzuren.

Uiteraard moet je hier wel voorzichtig zijn, je wilt je spieren namelijk niet overbelasten.

Beter herstel na een training

Het belangrijkste onderdeel van een zware training is misschien wel het herstellen erna. Dit geldt ook voor hardlopers en andere duursporters. Hoe beter je herstelt, hoe sneller je namelijk weer kunt trainen.

Pre workout is voor hardlopers ideaal om sneller te herstellen na een training. Zeker pre workout met creatine kan je helpen om sneller te herstellen na het hardlopen.

Creatine is namelijk een bestanddeel dat je spierherstel effectief op gang brengt. Uiteraard kan je dit supplement ook los gebruiken.

Daarnaast zijn ingrediënten zoals bepaalde vitamines en aminozuren nuttig voor je herstel na een training. Veel pre workouts bevatten bijvoorbeeld vitamine B en vitamine C.

Beide vitamines zijn erg nuttig voor je lichaamsfuncties, waaronder dus je spierherstel.

Welke pre workout kan ik het beste voor het hardlopen nemen?

In principe zijn alle pre workouts geschikt om voor het hardlopen te nemen. Alle pre workouts zijn namelijk bedoeld om je energie te verhogen en je spieren te stimuleren.

Toch zijn er natuurlijk pre workout soorten die beter zijn voor duursporters.

Zoals eerder benoemd, is pre workout met creatine zeer geschikt voor hardlopers. Creatine is namelijk op lange termijn goed voor je spieren. Bij krachtsporters zorgt creatine voor meer spiergroei. Bij duursporters zorgt het echter voor een hogere dichtheid van je spieren.

Verder is elke variant pre workout met cafeïne zeer nuttig voor hardlopers. Pre workout zonder cafeïne kan overigens ook erg nuttig zijn.

Toch zal de energieboost van cafeïne houdende pre workout een stuk intenser zijn. Deze keuze hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur.

Wat zeggen experts over pre workout voor het hardlopen?

Ook experts zien veel voordelen in het gebruik van pre workout voor het hardlopen. Hierbij wordt vooral benoemd dat je conditie en energieniveau flink worden verhoogd.

Verder zien experts ook dat je spieren inderdaad minder snel verzuren door pre workout.

Volgens verschillende experts zorgt pre workout op een natuurlijke manier voor een verhoogd energieniveau. Zij zien dat het energieniveau op een prettige en geleidelijke manier wordt verhoogd. 

Uiteraard is het wel belangrijk om hierbij de aanbevolen dosering te nemen. Een overdosis pre workout kan volgens experts juist een negatief effect hebben op je trainingsresultaten.

Conclusie

Het gebruiken van pre workout voor het hardlopen is dus een erg goed idee. Het supplement heeft namelijk verschillende voordelen voor hardlopers en andere duursporters.

Je zult merken dat pre workout je trainingsniveau effectief verhoogt. Hierdoor kun je langer, sneller en intensiever hardlopen dan ooit tevoren. Ook experts beamen dat pre workout zeer nuttig is voor hardlopers.

Ben jij dus van plan om een goede pre workout te gebruiken voordat je gaat hardlopen? Probeer het eens uit, je zult er zeker geen spijt van krijgen!Meer pre workouts: