Pre workout snuiven? Een heel slecht idee!

Gepubliceerd door Jake op

pre workout snuiven

Wil jij pre workout gaan snuiven? Dan kun je daar beter nog maar eens over nadenken. Het snuiven van pre workout is namelijk een zeer slecht idee.

In dit artikel lees je waarom pre workout snuiven zeer af te raden is. De risico’s van pre workout snuiven worden uitgebreid benoemd en je komt te weten of het zelfs levensgevaarlijk kan zijn.

Pre workout snuiven moet je dus niet doen, in dit artikel lees je waarom.

Wat zijn de risico’s van pre workout snuiven?

Het snuiven van pre workout heeft verschillende grote risico’s voor je gezondheid. Je kunt verschillende lichaamsfuncties flink beschadigen door pre workout te snuiven.

Hieronder lees je welke risico’s pre workout snuiven met zich meebrengt.

Kapotte luchtwegen

Je kunt door pre workout te snuiven je luchtwegen volledig kapotmaken. Zeker je neusholte krijgt het zwaar te verduren als je pre workout snuift.

De dikke korrels van pre workout zorgen namelijk dat de huid in je neus beschadigt.

Verder kan de pre workout door het te snuiven in je longen terechtkomen. Dit kan zorgen voor een verslechterde ademhaling of zelfs een longontsteking.

Ook kan het zorgen voor hoestbuien, niesbuien en verstopte luchtwegen.

Overdosering

Doordat je pre workout gaat snuiven, kun je de dosering moelijker bepalen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een overdosis pre workout innemen. 

Dit kan dan weer zorgen voor klachten zoals hartkloppingen en een gejaagd gevoel.

Ook zorgt een overdosis pre workout op lange termijn soms voor hartritmestoornissen. Je hart kan dan minder goed herstellen van de klap die het heeft gekregen.

Tenslotte kan te veel pre workout zorgen voor buikklachten en hoofdpijn. Deze klachten kunnen dan weer leiden tot diarree of migraine aanvallen.

Onvoorspelbare bijwerkingen

Het snuiven van pre workout zorgt ervoor dat het middel meteen in je bloed terechtkomt.

Dit betekent dat de werkzame ingrediënten in één keer je lichaam binnenkomen. Je lichaam krijgt hierdoor een harde klap te verwerken.

Dat kan er weer voor zorgen dat je onverwachte bijwerkingen krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld last van hoofdpijn of je hart gaat opeens snel kloppen.

In sommige gevallen kun je zelfs flauwvallen als je pre workout snuift, met alle gevolgen van dien.

Is pre workout snuiven dodelijk?

Er zijn gelukkig weinig mensen die denken dat pre workout snuiven een goed idee is. Daardoor is er weinig data bekend over de levensbedreigende risico’s van pre workout snuiven.

Toch bevat pre workout geen gevaarlijke stoffen. Ook als je te veel pre workout neemt, zullen de ingrediënten niet zo snel levensgevaarlijke situaties creëren.

Het snuiven van pre workout is daardoor dus waarschijnlijk niet dodelijk. 

Wel is het snuiven van pre workout dus slecht voor je hart. Op lange termijn kunnen hartproblemen natuurlijk wel levensbedreigend zijn.

Of dit dan direct door het snuiven van pre workout komt is dus de vraag.

Wij raden het in ieder geval af. Gebruik het product zoals je het hoort te gebruiken en je komt niet voor vervelende verrassingen en bijwerkingen te staan.

Kies verstandig en kies altijd voor een legale, goede pre workout. Gebruik het zoals aangegeven en ga er niet mee experimenteren.


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *