Pre workout op lege maag nemen – Doen of niet?

Gepubliceerd door Jake op

pre workout op lege maag nemen

Neem jij pre workout in de ochtend? Dan heb je dit misschien ook weleens op een lege maag gedaan. Of misschien vraag je je juist af wat pre workout op een lege maag doet. In dit artikel lees je er alles over.

Je komt te weten wat er gebeurt als je pre workout op een lege maag inneemt. Verder lees je wat de voordelen zijn van pre workout in de ochtend.

Zo weet jij na dit artikel hoe je pre workout ’s ochtends het beste gebruikt.

Wat gebeurt er als ik pre workout op een lege maag inneem?

Het innemen van pre workout op je lege maag is niet gevaarlijk. Sommige sporters raden het zelfs aan om het voor je ontbijt te nemen. Toch kan het zorgen voor een aantal vervelende bijwerkingen van de pre workout

Pre workout op een nuchtere maag innemen zorgt bijvoorbeeld vaak voor maagzuur en buikpijn. In sommige gevallen zorgt het zelfs voor diarree of soms zelfs overgeven.

Het is daarom beter om eerst een bodem te creëren zodat je spijsvertering beter werkt.

Wel zorgt pre workout op een lege maag innemen waarschijnlijk voor een snellere opname. Dat is wat verschillende fitness experts in ieder geval beweren.

Hier is echter geen bewijs voor, dus zullen de effecten per persoon waarschijnlijk anders zijn.

Pre workout in de ochtend nemen – De voordelen

Het innemen van pre workout in de ochtend heeft een aantal voordelen voor sporters. De voordelen van pre workout ‘s ochtends innemen zijn namelijk anders dan op andere momenten.

Hieronder lees je wat de voordelen van pre workout in de ochtend zijn.

Betere nachtrust

Waarschijnlijk heb je geen last van slapeloze nachten als je pre workout ’s ochtends inneemt. De effecten van het supplement zijn dan namelijk al uitgewerkt.

Sommige mensen liggen bijvoorbeeld langer wakker door het gebruik van pre workout in de avond.

’s Avonds pre workout gebruiken zorgt daarnaast bij veel mensen voor een slechtere slaapkwaliteit. Dit hoef je niet eens altijd te merken, omdat je bijvoorbeeld wel in slaap komt. Pre workout zorgt er echter voor dat je minder diep slaapt.

Wil je toch in de avond pre workout gebruiken? Kies dan bij voorkeur voor een variant zonder cafeïne.

De hele dag energie

Vaak voorziet pre workout in de ochtend je de hele dag van energie. De stimulerende effecten van pre workout nemen namelijk gedurende de dag af. Je zult hierdoor lekker fit blijven.

Ook zul je bij een goede pre workout geen last krijgen van een energiedip. Dit is ideaal als je een lange werkdag tegemoet gaat. Je zult alles kunnen doen, zonder dat je concentratie of fitheid achteruit gaat.

Kan ik pre workout op een lege maag innemen? Conclusie

Pre workout innemen op een lege maag is zeker mogelijk. Sommige sporters raden het zelfs aan, omdat het de opname bevordert. 

Toch maakt het weinig uit of je pre workout op een nuchtere maag inneemt of niet. De effecten van pre workout zullen je trainingsresultaten sowieso bevorderen.

Wel heeft pre workout in de ochtend innemen dus verschillende voordelen voor je algehele functioneren. 

Het is dus geen slecht idee om je pre workout in de ochtend te nemen. Of je dit op een lege maag wilt doen, is afhankelijk van je eigen keuze.


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *