Is pre workout met DMHA veilig te gebruiken?

Gepubliceerd door Jake op

pre workout met dmha

Wil jij meer weten over pre workout met DMHA? Dan heb je vast al gelezen dat DMHA als ingrediënt op de dopinglijst staat. 

In dit artikel lees je waarom pre workout met DMHA op deze lijst staat. Verder lees je welke grote risico’s pre workout met DMHA heeft voor je gezondheid.

Na dit artikel weet jij dus waarom pre workout met DMHA niet legaal is en waarom je dit dan ook beter kan laten staan.

Staat DMHA op de dopinglijst?

DMHA is een afkorting voor het middel Dimethylhexylamine. Dit supplement wordt in de sportwereld al enkele jaren gezien als doping. Dit komt vooral doordat er geen veilige dosering kan worden vastgesteld.

Officieel staat DMHA niet op de dopinglijst, tenminste niet onder de eigen naam. Het middel staat wel te boek als doping onder de naam Octodrine. In de gehele EU is DMHA daarom illegaal.

Vooral topsporters moeten uitkijken met Octodrine, oftewel DMHA. Je kunt namelijk jarenlange schorsingen kunt krijgen als je het middel wel gebruikt. 

De grootste risico’s van pre workout met DMHA

Pre workout met DMHA kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Niet alle pre workout is slecht voor je, maar pre workout met DMHA zeker wel.

Er zijn namelijk verschillende verhalen bekend van gebruikers die er ernstige bijwerkingen van kregen.

Hieronder zijn de grootste risico’s van pre workout met DMHA op een rijtje gezet.

Hartfalen

Allereerst kan pre workout met DMHA hartfalen opleveren. Er zijn zelfs verhalen bekend van mensen die zijn overleden door supplementen waarin DMHA was verwerkt.

Op korte termijn begint dit al met hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk. Dit is echter nog ongevaarlijk, omdat normale pre workout dit ook kan veroorzaken.

De verhoogde hartslag en bloeddruk door DMHA zijn echter een stuk intenser.

Op lange termijn kan DMHA zorgen voor blijvende hartschade. De hartkloppingen gaan bijvoorbeeld niet meer weg of je krijgt last van een onregelmatige hartslag.

Uiteindelijk kan dit dus zelfs levensbedreigend zijn.

Migraine

Ook kan pre workout met DMHA zorgen voor migraine aanvallen. In het begin zal dit zich uiten in lichte hoofdpijn of druk op je voorhoofd. Uiteindelijk kan deze hoofdpijn echter steeds erger worden.

Zeker als je gevoelig bent voor migraine zal pre workout met DMHA dit verergeren. Op lange termijn kan dit zelfs zorgen voor oncontroleerbare en terugkomende migraine aanvallen. 

Flauwvallen

Tenslotte kan pre workout met DMHA zorgen voor duizeligheid en flauwvallen. DMHA heeft namelijk invloed op de snelheid van je ademhaling.

Uiteindelijk krijg je je ademhaling slecht onder controle en kun je duizelig worden. Als je zwaar traint, kan deze duizeligheid zelfs zorgen dat je flauwvalt.

Als je langere tijd slecht ademt, daalt het zuurstofgehalte in je bloed namelijk. Dit zorgt voor een licht gevoel in je hoofd, waardoor je soms dus uiteindelijk flauwvalt.

Pre workout met DMHA, gebruiken of laten staan?

Pre workout met DMHA staat natuurlijk niet voor niets bekend als onveilig en illegaal.

Het middel Octodrine, oftewel DMHA, is uitgebreid getest door wetenschappers. Zij hebben beoordeeld dat de risico’s van DMHA te groot zijn.

Pre workout met DMHA wordt daarom gezien als doping en kun je beter laten staan. De minimale extra boost is het de risico’s namelijk totaal niet waard.

Uiteindelijk moet je de kracht uit jezelf halen en niet uit een twijfelachtig supplement.

Wees verstandig en kies voor een goed (en legaal) supplement. Klik op de knop hieronder om het beste aanbod te bekijken:Misschien ook interessant:


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *