Kan pre workout met alcohol combineren kwaad?

Gepubliceerd door Jake op

pre workout met alcohol

Gebruik jij dagelijks pre workout? Dan heb je je misschien weleens afgevraagd of je pre workout met alcohol kunt innemen. Sommige mensen mengen sterke drank bijvoorbeeld met pre workout poeder. 

In dit artikel lees je of pre workout met alcohol vermengen kwaad kan. Ook lees je wat de effecten van alcohol zijn op de werking van pre workout en kom je achter de risico’s.

Na dit artikel weet jij dus of alcohol en pre workout samengaan, of dat je deze optie beter kunt laten gaan.

De effecten van alcohol op pre workout

Alcohol heeft van zichzelf natuurlijk al een negatief effect op je lichaam met betrekking tot het sporten.

Het bevat vaak veel calorieën en zorgt op lange termijn voor spierschade. Pre workout is daarentegen bedoeld om je spiermassa en vetmassa positief te beïnvloeden.

Toch gaat pre workout de negatieve gevolgen van alcohol helaas niet tegen. Het zorgt er helaas juist voor dat je spieren slechter werken.

Alcohol en pre workout onttrekken namelijk beiden vocht uit je spieren, waardoor deze kleiner worden.

Verder zorgt de beta alanine in pre workout ervoor dat je alcoholtolerantie daalt. Je zult de effecten van alcohol op je lichaam en geest dus sneller merken.

Hoe meer pre workout je neemt, hoe lager je tolerantie voor alcohol zal worden.

Potentiële risico’s

De combinatie van alcohol en pre workout kan gevaarlijk zijn. Zeker als je op een avond veel alcohol en pre workout gebruikt is dit risicovol. Dit kan namelijk zorgen voor directe en indirecte bijwerkingen.

Hieronder lees je meer over de risico’s van de combinatie pre workout met alcohol.

Directe gevolgen

Je kunt van een drankje met pre workout en alcohol direct last krijgen. Zo word je vaak dus sneller dronken van deze combinatie.

Hierdoor kun je last krijgen van bijvoorbeeld evenwichtsproblemen of verlies van controle over je lichaam.

Verder kun je sneller last krijgen van een tekort aan vocht in je lichaam. Hierdoor is de kans groot dat je op een gegeven moment uitdrogingsverschijnselen krijgt.

In ernstige gevallen kan dit ervoor zorgen dat je onwel wordt of flauwvalt.

Tenslotte is het risico groot dat je al snel te veel pre workout neemt. Je houdt het op een avond namelijk vaak niet bij één drankje. Hierdoor is het risico op een overdosis pre workout erg groot.

Gevolgen op lange termijn

Op lange termijn zal de combinatie van pre workout en alcohol vooral lichamelijke problemen opleveren.

Zo zul je al snel merken dat je progressie in de sportschool achteruit gaat. Zeker als je veel drinkt zal je trainingsniveau negatief worden beïnvloed.

Verder is de combinatie van alcohol en pre workout slecht voor je hart. Pre workout bevat namelijk cafeïne, wat je hartslag verhoogt.

Alcohol kan je hartslag juist vertragen. Deze combinatie kan hartkloppingen of uiteindelijk zelfs hartfalen opleveren. 

Uit onderzoek blijkt zelfs dat alcohol en pre workout gecombineerd hetzelfde effect heeft als cocaïne. Hierbij is vooral geconstateerd dat de effecten op je brein erg op elkaar lijken. 

Pre workout met alcohol combineren, gevaarlijk of niet?

Het combineren van pre workout met alcohol is dus geen goed idee. De combinatie van deze twee middelen kan al snel gevaarlijke gevolgen opleveren. 

Op lange termijn kan het voor je lichaam zelfs blijvende schade als gevolg hebben. Vooral je hart krijgt flinke klappen van alcoholische drankjes met pre workout. 

Daarom kun je er beter voor kiezen om pre workout gewoon met water te vermengen. Wil je tijdens het stappen toch zorgen dat je wat meer energie hebt? Bestel dan een mixdrankje met energydrank, maar drink er ook daar niet te veel van.Meer interessante informatie:


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *