Waarom krijg ik jeuk van pre workout? En kan het kwaad?

Gepubliceerd door Jake op

jeuk door pre workout

Krijg jij last van jeuk als je pre workout hebt gebruikt? Dan ben je zeker niet de enige sporter die daar last van heeft.

Jeuk door pre workout is namelijk een veel voorkomende bijwerking. In dit artikel lees je er alles over.

Je komt te weten hoe de jeuk wordt veroorzaakt. Verder lees je of jeuk door pre workout eventuele risico’s met zich meebrengt.

Ook geven we je een aantal tips hoe je de jeuk kunt verminderen.

Wat veroorzaakt de jeuk door pre workout?

Sommige sporters denken dat de jeuk door pre workout wordt veroorzaakt door zweet. Dit is echter niet waar. De jeuk die ontstaat als je pre workout gebruikt, komt namelijk door de werkzame ingrediënten.

Vooral beta alanine is een bestanddeel in pre workout dat een jeukerig gevoel kan geven. Een van de bijwerkingen van beta alanine is namelijk een tintelig gevoel op je huid.

Deze tintelingen kunnen overgaan tot jeuk, vooral in je gezicht en op je handen.

Is jeuk door pre workout gevaarlijk?

De jeuk door pre workout is gelukkig een ongevaarlijke bijwerking. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je gezondheid.

Wel kan de jeuk natuurlijk vervelend zijn, zeker als je nog moet gaan sporten.

Zo lang je je aan de aanbevolen dosering houdt, is er niks aan de hand. Een teveel aan pre workout kan de jeuk namelijk verergeren en bepaalde gezondheidsrisico’s opleveren. 

Bij pre workout poeder is één schepje meestal voldoende. Bij pre workout pillen is de dosering meestal 1 à twee tabletten of capsules. Bekijk altijd het etiket om een overdosis te voorkomen.

Kan ik de jeuk voorkomen?

Het is helaas lastig om jeuk door pre workout te voorkomen. Wel kun je het jeukerige gevoel op een aantal manieren verminderen.

Hieronder lees je wat je kunt doen om jeuk door pre workout tegen te gaan.

Allereerst is het slim om je pre workout kort voor je training te nemen. De jeukerige bijwerking van beta alanine wordt namelijk minder als je aan het trainen bent.

Sommige sporters nemen hun pre workout daarom zelfs tijdens de training

Verder is het belangrijk om je pre workout met voldoende water in te nemen. De werkzame bestanddelen lossen dan namelijk beter op in je drankje.

De pre workout wordt dan weer langzamer opgenomen in je lichaam. Het jeukerige gevoel is daardoor minder intens.

Al met al, geen reden om je pre workout te laten staan. Wees altijd voorzichtig met het gebruik en neem nooit teveel. Kies uiteraard ook voor een goede pre workout.

Op deze manier zullen de vervelende bijwerkingen ook beperkt blijven en kan jij genieten van je welverdiende energieboost in de sportschool.


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *