Is je pre workout hard geworden? Volg deze tips!

Gepubliceerd door Jake op

pre workout hard geworden

Is je pre workout hard geworden? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Meestal is je pre workout dan namelijk niet meer bruikbaar.

Gelukkig kun je voorkomen dat je pre workout hard wordt. In dit artikel lees je hier meer over.

Je komt achter de oorzaken van je hard geworden pre workout. Verder lees je hoe je ervoor zorgt dat je pre workout voortaan beter bewaard blijft.

Waarom is mijn pre workout hard geworden? Mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende redenen waarom pre workout hard wordt. Dit heeft vooral te maken met de ingrediënten die in pre workout zitten.

Sommige van deze bestanddelen kunnen op een gegeven moment namelijk gaan klonteren of hard worden.

Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken waarom pre workout hard wordt.

Vochtige opslagruimte

Pre workout wordt hard als je het in een vochtige ruimte opslaat. Als er vocht bij het supplement komt, gaan de ingrediënten namelijk klonteren.

Op lange termijn zorgt dit ervoor dat je pre workout hard en onbruikbaar wordt.

Sommige sporters bewaren hun pre workout bijvoorbeeld in de kelder. Kelders worden snel vochtig, waardoor je pre workout kan worden aangetast.

Ook kan het voorkomen dat je de pre workout hebt gedoseerd met een vochtig schepje. In dat geval blijft het vocht van je doseerschep in het potje hangen. Uiteindelijk zal je pre workout hier dus door gaan klonteren.

Verstreken houdbaarheidsdatum

Verder kan het zo zijn dat je pre workout over datum is. Sommige ingrediënten van pre workout zijn namelijk minder lang houdbaar. Vooral smaakstoffen in pre workout kunnen sneller over de datum gaan.

Als pre workout over de datum is kun je het vaak nog wel gebruiken. Zodra je pre workout gaat klonteren wordt dit echter afgeraden.

Uiteindelijk kan je supplement namelijk volledig hard worden of zelfs gaan schimmelen.

Zo voorkom je dat je pre workout hard wordt

Gelukkig is het niet lastig om te voorkomen dat je pre workout hard wordt. Dit is namelijk een kwestie van het supplement op de juiste manier bewaren.

Het is belangrijk om je pre workout op kamertemperatuur te bewaren. Hierdoor wordt je supplement namelijk minder snel vochtig. Bewaar je pre workout dus niet in een koelkast, garage of kelder.

Verder is het belangrijk dat je opslagplek droog is. De meeste sporters bewaren hun pre workout daarom in een voorraadkast. Dit verkleint de kans op klonten in je pre workout supplement.

Ook is het belangrijk om je pre workout altijd met een droog schepje te doseren. Heb je je schepje afgewassen? Zorg dan dat deze goed is drooggemaakt en bewaar deze een tijdje buiten het potje.


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *