Last van diarree door pre workout? Oorzaken en oplossingen

Gepubliceerd door Jake op

pre workout diarree

Heb je last van diarree door pre workout? Dan ben je zeker niet de enige! Er zijn namelijk veel sporters die last hebben van deze bijwerking. In dit artikel lees je alles over diarree door pre workout.

Je komt achter de oorzaken en je leest wat je kunt doen om diarree door pre workout te voorkomen.

Na dit artikel ben jij dus beter voorbereid op een probleemloos gebruik van pre workout!

Oorzaken van diarree door pre workout

Verschillende dingen kunnen diarree veroorzaken als je pre workout gebruikt. Niet iedereen heeft er last van, maar het is zeker een bijwerking die regelmatig voorkomt. 

Hieronder lees je de meest voorkomende oorzaken van diarree door pre workout.

Hoge doseringen cafeïne

Pre workout supplementen bevatten hoge doseringen cafeïne. Het hoge cafeïnegehalte geeft je veel energie, zodat je pre workout lang genoeg werkt.

Cafeïne is echter een laxerend middel. Hoge doseringen hiervan kunnen dus zorgen voor diarree.

Pre workout bevat vaak 150 tot 400 milligram cafeïne. Dit is meer dan genoeg om bij sommige gebruikers te zorgen voor diarree.

Door een pre workout zonder cafeïne te nemen, is dit probleem soms al snel opgelost.

Pre workout op de nuchtere maag

Diarree door pre workout komt vaak voor als je het op een nuchtere maag inneemt. Pre workout op een lege maag kan namelijk een negatief effect hebben op je maag. 

Ook kunnen je darmen erdoor van streek raken. Je lichaam heeft namelijk nog geen bodem kunnen leggen van normale voeding. Als je darmen van streek raken, kun je last krijgen van diarree.

Diarree door pre workout voorkomen, zo doe je dat!

Gelukkig is het mogelijk om diarree door pre workout te verminderen of voorkomen. Het is namelijk een kwestie van het supplement correct gebruiken.

Zo is het belangrijk om, als je last hebt van diarree, eerst iets te eten. Vooral vezelrijke voeding zoals bruin brood is een aanrader.

Je lichaam heeft dan namelijk een basis waarmee het de pre workout beter kan verwerken.

Ook kun je voordat je pre workout inneemt een banaan eten. Bananen zullen het laxerende effect van pre workout bij de meeste mensen tegengaan.

Bananen bevatten namelijk vezels die je ontlasting zullen verdikken.

Tenslotte is het belangrijk om de aanbevolen dosering van pre workout niet te overschrijden. In dat geval krijg je namelijk teveel pre workout binnen, wat dan weer laxerend werkt.

Let dus op dat je niet te veel pre workout neemt en hou je aan de aanbevolen doseringen.

Ik blijf last hebben van diarree door pre workout, wat nu?

Als je diarree blijft hebben door pre workout, ben je waarschijnlijk overgevoelig voor een bestanddeel.

In dat geval kun je bijvoorbeeld verschillende soorten pre workout proberen. Zo kun je uittesten of pre workout zonder cafeïne wellicht beter is voor jou.

Als je echt veel problemen ondervindt kun je pre workout natuurlijk ook laten staan. Ernstige diarree door pre workout is reden genoeg om iets anders te proberen. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven voor pre workout.

En ook zonder pre workout kan je goede resultaten behalen in de sportschool!

Uiteindelijk is diarree door pre workout gelukkig meestal makkelijk te voorkomen. Als je pre workout correct gebruikt, zul je er uiteindelijk alleen maar voordelen van merken!


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *