Wat zijn geschikte alternatieven voor pre workout?

Gepubliceerd door Jake op

pre workout alternatieven

Wil jij een tijdje geen pre workout gebruiken? Dan zijn pre workout alternatieven een goede oplossing voor jou. In dit artikel lees je welke alternatieven voor pre workout er zijn.

De beste alternatieven worden op een rijtje gezet. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen alternatieve supplementen en geschikte voedingsmiddelen.

Verder lees je wat de daadwerkelijke effecten zijn van pre workout alternatieven.

Zo weet jij welke producten jij als alternatief voor pre workout kunt gebruiken.

De beste pre workout alternatieven op een rijtje

Er zijn verschillende supplementen en voedingsmiddelen die geschikt zijn als pre workout alternatief. Sommige van deze producten kun je zelfs combineren om een nog beter alternatief te creëren.

Hieronder lees je welke alternatieven voor pre workout het meest gebruikt worden.

Cafeïne houdende producten

Cafeïne houdende producten zijn een geschikt alternatief voor pre workout. Cafeïne is namelijk één van de meest gebruikte ingrediënten in pre workout.

Zo kun je als pre workout alternatief bijvoorbeeld koffie drinken. Een kopje koffie bevat minder cafeïne dan pre workout, maar geeft je alsnog een energieboost.

Zeker als je minder cafeïne wilt gebruiken is koffie een mooi alternatief voor pre workout.

Verder zijn cafeïnepillen ook een goede manier om pre workout te vervangen. Cafeïnepillen bevatten namelijk hoge doseringen cafeïne die je energieniveau flink verhogen.

Daarnaast kun je cafeïnepillen makkelijk innemen met bijvoorbeeld een glas water.

Pomp vergrotende supplementen

Pomp vergrotende supplementen zijn eveneens te gebruiken als alternatief voor pre workout. Deze supplementen stimuleren je doorbloeding en vergroten je spieren. 

Ook geven pomp vergrotende supplementen je spieren meer uithoudingsvermogen. Net als pre workout, krijg je van dit supplement tenslotte een prettige energieboost.

Supplementen die je een ‘pump’ geven zijn in verschillende variaties te krijgen. Je kunt ze kopen als poedersupplement, maar ook als capsule of tablet.

Je kunt dus zelf bepalen in welke variant jij dit pre workout alternatief wilt gebruiken.

Energierijke voeding

Uiteindelijk is de juiste voeding voor iedere sporter het belangrijkst. Energierijke voeding is daarom een zeer nuttig alternatief voor pre workout.

Je kunt je voeding eigenlijk bestempelen als een natuurlijke pre workout.

Allereerst is voeding met koolhydraten belangrijk, om zo meer energie te krijgen. Op korte termijn kun je hier bijvoorbeeld druivensuiker of andere soorten suiker voor gebruiken.

Voor langere duurtrainingen is een gezonde pasta bijvoorbeeld goed.

Verder is het belangrijk om genoeg mineralen binnen te krijgen. Een goede energiebron met veel mineralen is een banaan. Na één banaan zul je al merken dat je meer energie hebt tijdens een training.

Leveren pre workout alternatieven dezelfde resultaten op?

Pre workout is een zeer nuttig supplement om je energieniveau op korte termijn te boosten. Mijn ervaring is dat pre workout nog altijd de meest effectieve energiebooster is.

Je kunt de effecten van pre workout wel gedeeltelijk nabootsen met alternatieven.

De basis van voldoende energie in de sportschool is overigens een gezond en energierijk dieet. Hiernaast kun je zeker pre workout alternatieven gebruiken zoals cafeïnepillen of pomp vergrotende supplementen.

Uiteindelijk zul je de échte energieboost echter vooral krijgen van een pre workout supplement!Ook interessant voor jou:


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *