Monster pre workout – Alles over deze illegale pre workout

Gepubliceerd door Jake op

monster pre workout

Ben jij op zoek naar informatie over Monster Pre Workout? Dan heb je vast gemerkt dat informatie over dit supplement lastig te vinden is. In dit artikel lees je er daarom alles over.

Wat is de Monster pre workout? En waarom is het illegaal? Je komt het allemaal te weten. Ook de risico’s van dit supplement worden toegelicht.

Tenslotte worden de nepvarianten van Monster Pre Workout behandeld. Hierbij lees je ook hoe je deze neppe variaties kunt herkennen en vermijden.

Wat is Monster pre workout?

Monster Pre Workout is een supplement dat wordt verkocht door het bekende energiedrankenmerk Monster Energy. Deze energiedrankjes zijn wereldwijd enorm populair, waardoor ook de pre workout snel bekend werd.

Een andere benaming voor Monster Pre Workout is Monster 1,3 DMAA. Deze benaming slaat op het type DMAA dat in het supplement is verwerkt.

DMAA is één van de werkzame bestanddelen in Monster Pre Workout.

Waarom is het illegaal?

Monster Pre Workout is een supplement dat al enige tijd illegaal is. In 2012 is de werkzame stof DMAA namelijk op de lijst met verboden middelen geplaatst. Sindsdien wordt Monster Pre Workout gezien als doping.

Monster Pre Workout is illegaal, omdat de verboden stof DMAA gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Nadat er een aantal gebruikers door deze pre workout overleden, is het supplement meteen verboden.

Monster Pre Workout is dus een supplement met het bestanddeel DMAA. Dit is dus een ander soort supplement dan pre workout met DMHA.

Beide ingrediënten zijn echter slecht voor je gezondheid en dus illegaal.

De risico’s van Monster pre workout

Over het algemeen is pre workout niet slecht voor je, zolang het goed is getest.

Illegale varianten zoals Monster Pre Workout bevatten echter ongeteste of gevaarlijke bestanddelen. Het gebruik van Monster Pre Workout heeft daardoor een aantal risico’s.

Hieronder lees je meer over de gezondheidsrisico’s van Monster Pre Workout:

Meer kans op een overdosis

Allereerst bevat Monster Pre Workout erg hoge doseringen van verschillende werkzame stoffen. Hierdoor komt het snel voor dat je teveel pre workout neemt.

In dat geval zal het supplement negatieve effecten hebben en averechts werken.

Vooral bij de illegale stof DMAA is de kans op een overdosis groot. Als je te veel DMAA binnenkrijgt is dat erg gevaarlijk.

Er zijn steeds meer verhalen bekend van sporters die blijvende schade hebben overgehouden aan DMAA.

Een overdosis Monster Pre Workout kan in extreme gevallen zelfs een dodelijke afloop hebben. Sinds het supplement wordt verkocht zijn er namelijk al enkele sterfgevallen door dit supplement bekend.

Hartproblemen

Monster Pre Workout is een supplement waarbij het risico op hartproblemen na het gebruik groot is. De hoge doseringen van de werkzame bestanddelen vergroten namelijk het risico op hart- en vaatziekten.

Al na enkele weken kan Monster Pre Workout een negatief effect hebben op je hart. Je zult bijvoorbeeld last krijgen van hartkloppingen, ook als je niet sport.

Zelfs tijdens rustmomenten, als je bijvoorbeeld op bed ligt, zal je hart snel blijven kloppen.

Na enkele weken kan Monster Pre Workout zelfs zorgen voor gevaarlijke bijwerkingen zoals hartfalen. Je zult helaas niet de eerste zijn die een hartstilstand krijgt door Monster Pre Workout.

Gelukkig is niet alle pre workout slecht voor je hart. Alleen als je ongehoord hoge doseringen neemt, vergroot je het risico op dit probleem. Dit geldt natuurlijk ook voor de illegale varianten.

Zoals eerder benoemd, is het risico op overmatig gebruik van Monster Pre Workout te hoog.

Nepvarianten van Monster pre workout

Sinds Monster Pre Workout illegaal is, zijn er veel nepvarianten op de markt gekomen. Deze varianten bootsen de smaak en werking van Monster Pre Workout zo goed mogelijk na.

Zelfs de potjes waar het supplement in zit zijn in dezelfde stijl ontworpen.

Veel van deze nepvarianten bevatten echter ongeteste alternatieven voor de stof DMAA. Hierdoor zijn de nepvarianten van Monster Pre Workout eigenlijk nog minder betrouwbaar. 

Andere nepproducten bevatten juist alleen standaard ingrediënten zoals cafeïne en beta alanine. Zij gebruiken alleen een afgeleide van de naam en kleuren van Monster Pre Workout.

Hoe herken ik Monster pre workout of vergelijkbare namaaksupplementen?

Monster Pre Workout is te herkennen aan de gifgroene kleur van het potje. Ook zul je het logo van Monster Energy wellicht kennen. Dit logo staat ook op het potje Monster Pre Workout.

Namaaksupplementen gebruiken vaak dezelfde gifgroene kleur. Ook hebben zij hun supplement vernoemd naar Monster Pre Workout.

Zo is er een merk dat hun supplement ‘Monstershred’ heeft genoemd. Hierbij is de kleur van het potje uiteraard lichtgroen.

Ook kun je Monster Pre Workout en de nepvarianten herkennen aan de ingrediënten. Je moet vooral uitkijken voor ingrediënten met de naam: Floradrene, 1,3-dimethylamylamine, Methylhexanamine of Geranamine. Dit zijn namelijk andere benamingen voor DMAA.

Is Monster pre workout terecht een illegaal supplement?

Dat Monster Pre Workout illegaal is, is meer dan terecht. De gevaarlijke ingrediënten en hoge doseringen maken het supplement namelijk onvoorspelbaar en hierdoor onbetrouwbaar. 

Ook de nepvarianten van Monster Pre Workout kun je beter vermijden. De bestanddelen uit deze supplementen zijn namelijk nog minder goed getest.

Uiteindelijk zul je met een normale pre workout ook voldoende resultaat kunnen boeken. Let dus goed op je gezondheid en gebruik geen illegale supplementen zoals Monster Pre Workout!

Kies verstandig en ga voor een legale pre workout die ook de stimulerende werking geeft waar jij naar zoekt:


Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *